Publicat el Deixa un comentari

El procés de creació: posa espelmes

IMG_7431

El primer pas és decidir quin objecte volem construir i buscar la/es fusta/es adequada/es per fer-ho. Avui volem fer POSA ESPELMES i hem triat diferents fustes: roure, pi, pollancre, olivera i codonyer.

IMG_7452

Hem de treure l’escorça, en alguns casos va be l’enformador i en altres, quan l’escorça és més fina ho podem fer amb una màquina pulidora i amb un paper de vidre molt gruixut. Compte la pols! Es fica per tot arreu! Cal anar amb mascarilla i ulleres.

IMG_7463

Una vegada hem tret l’escorça hem de pulir les possibles irregularitats de la fusta per deixar-la ben fina. Cal paciéncia, passades amb paper de 40, amb paper de 80, amb paper de 120 i finalment de 180. Així deixem la peça neta i pulida.

IMG_7471

Aquí tenim una mostra de totes les peces que hem pulit, a punt per fer el forat on encaixarà l’epelma de 60mm.

IMG_7478

Aquest és el taladre amb el que fem els forats. La peça ben collada perquè no vibri i a poc a poc fem un forat a cada peça.

IMG_4608

Aquestes son les peces foradades. En aquest cas ens falta fer encara les dues darreres passades fins a deixar-les ben fines.

JOCPOSAESPELMES

Aqui tenim tres peces de pollancre acabades, i a sota una bonica mostra de com queden tres peces de roure blanc, acabades i decorades amb ferro, una vegada posades en un bonic entorn.

c38a0973-b922-4786-b974-c983257514ae

 

 

 

Publicat el Deixa un comentari

Granollers ens acull molt bé!

Hem estat a Granollers tres vegades en pocs mesos amb la LLOTJA DEL DISSENY. Primer per Nadal al @dfactorychristmasmarket a la Fàbrica Roca Humbert.

Després a la Plaça Porxada amb un ambient fantàstic i amb visites de gent de tota la comarca.

I finalment aquest cap de setmana passat a la Fira de l’Ascensió, dins de la Carpa Multisectorial, també amb els amics de la @llotjadeldisseny

Volem donar-nos a conèixer! i les fires són un bon mitjà. Gracies a tots els que ens heu visitat.

Publicat el Deixa un comentari

On trobo les fustes?

Les fustes són la base del meu treball. Els palets procuro que obtenir-los a les indústries que els han utilitzat i ja no els volen; alguns troncs els vaig a buscar a una serradora, altres els cullo a les platges després d’un temporal i moltes branques són d’olivera dels camps del Baix Ebre que em regalen els pagesos.

IMG_4562.

Amb tot aquest material comença el procés de transformació de les diferents fustes en diferents objectes de decoració.